top of page
Dijk43 biedt overnachtingen aan bij Logeren op Dijk43 en diverse catering mogelijkheden bij Catering Dijk43
HOME Logeren
20210913_200019.jpg

Over Logeren op Dijk43

In februari 2018 zijn wij gestart met Bed & Breakfast Dijk43, in 2021 is hier Catering Dijk43 aan toegevoegd en in 2023 hebben we dit aangepast naar Logeren op Dijk43 voor het aanbieden van logies en Catering Dijk43 voor diverse catering en de mogelijkheid voor de gasten van Logeren op Dijk43 een ontbijtje te bestellen. Logeren op Dijk43 is het gele jaar geopend en Catering Dijk43 werkt op basis van aanvraag en beschikbaarheid.

De naam Dijk43 en daarmee direct ons adres Dijk 43' spreekt voor zich. De Dijk in Broek op Langedijk is één van de oudste straten van het Noord Hollandse dorp. De woning op nummer 43 is tevens één van de originele dijkwoningen die het dorp rijk is. De woning is in 2018 speciaal gekocht en de naast gelegen garage volledig omgebouwd om de droom van een eigen B&B te kunnen realiseren. Na jaren werkzaam te zijn geweest in diverse horeca bedrijven is een eigen bedrijf in het aanbieden van logies én catering een droom die uit is gekomen. Deze droom delen we graag met onze gasten, door het u naar uw zin te maken en te zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Logeren op Dijk43 beschikt over een 2-persoons budgetkamer op de begane grond en een 2-persoons studio met kitchenette op de eerste verdieping.  

20210420_183114.jpg

Onze kamers en prijzen

Logeren op Dijk43 kent een moderne kamer en studio gelegen met een eigen entree. De studio is bereikbaar via een open trap aan de achterzijde en de budgetkamer heeft een eigen entree aan de zijkant. (Let op: bent u slecht ter been, dan adviseren wij te kiezen voor de begane grond)
Beide kamers zijn voorzien van eigen faciliteiten, zoals (open) badkamer, toilet, kitchenette, zitje en televisie en wifi.

De eerste kamer is een studio gevestigd op de eerste verdieping met uitzicht op het water en is voorzien van een kitchenette met koelkast, magnetron, 2-pits elektrisch kookstel, koffiezetapparaat en waterkoker. Een tweepersoons verstelbare boxspring (160x200), eigen badkamer met aparte douche en toilet. Eettafel en apart leesbankje op lekker te ontspannen.

De studio kost op basis van 2 personen € 90 per nacht

Excl. ontbijt en excl. belastingen en heffingen.

De 2-persoons budgetkamer is gevestigd op de begane grond. Deze kamer heeft een eigen entree vanuit de tuin en is voorzien van een tweepersoons boxspring (160x200), eigen badkamer met aparte (open) douche en (half-open) toilet, koelkast, televisie, koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron en wifi.  

De budgetkamer kost op basis van 2 personen € 65 per nacht

Excl. ontbijt en excl. belastingen en heffingen.

De kamers worden standaard aangeboden op basis van logies, dus zonder ontbijt. Wenst u gebruik te maken van ontbijt, dan verzorgen wij deze vanuit Dijk43 Catering en kunt u aanvragen bij uw reservering. Ontbijt is afhankelijk van de beschikbaarheid bij Catering Dijk43.

Kamers en prijzen

Faciliteiten Dijk43

​Faciliteiten Dijk43
Ontbijt

De studio en budgetkamer bevatten voldoende mogelijkheden (kookplaat, koelkast, borden en bestek) om uw  eigen ontbijt klaar te maken. 

Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden van een ontbijt. Deze worden verzorgt door Dijk43 Catering op basis van beschikbaarheid. Vooraf aanvragen is aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.

Tuin

De kamers delen een gezamenlijke tuin aan het water. De tuin heeft een vrij uitzicht, waar na een dagje fietsen tijd gemaakt kan worden voor een drankje.

Laadpaal

Op de Dijk ter hoogte van Dijk 46 (op de parallelweg) zijn 2 openbare laadplekken aanwezig. Deze bevinden zich schuin tegenover Dijk43.

Fietsverhuur

Op 500m van Dijk43 zit Axel Noort waar u fietsen kunt huren. U kunt hiervoor rechtstreeks contact  opnemen met Axel Noort:

0226 - 752 927 of www.axelnoort.nl 

Axel Noort is gevestigd op de Dorpstraat 19, Broek op Langedijk.

 

Heeft u een eigen elektrische fiets mee, dan kunt u deze achter in de tuin opladen aan één van de oplaadpunten. 

Wifi

Natuurlijk is de wifi gratis, dit hoort tenslotte bij het moderne leven, maar ook kan de zakelijke gast hierdoor rustig verder werken.

Fotogalerij van Logeren op Dijk43 en de omgeving

Fotogalerij Dijk43

De omgeving van Dijk43

De omgeving van Dijk43
Museum Broeker Veiling

De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd. Meer informatie: broekerveiling.nl

- 1,3 km per fiets -

Alkmaarse Kaasmarkt

Bezoek de kaasmarkt van Alkmaar en ontdek dé kaasstad van Nederland. In 1365 bezit de stad één kaasweegschaal, in 1612 zijn het er al vier. De oprichtingsdatum van het kaasdragersgilde is 17 juni 1593. De markt heeft altijd op het Waagplein plaatsgevonden. Dit plein is verschillende malen vergroot. In twee eeuwen tijd werd het maar liefst acht keer vergroot tot de huidige oppervlakte.
Alleen tussen eind maart en eind september Meer informatie: kaasmarkt.nl

- 6,9 km per fiets - 

Steden en musea

In de regio zijn de volgende steden eenvoudig bereikbaar via auto of openbaar vervoer:

Amsterdam (rijk aan vele musea)

Haarlem (o.a. Frans Hals Museum)

Alkmaar (o.a. Beatles museum, Kaasmuseum, Biermuseum)

Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)

Maar ook Volendam en een bezoek aan Texel zijn de moeite waard.

Kijk ook op www.alkmaarprachtstad.nl voor meer informatie over Alkmaar

Strand 

Een dagje naar het strand? Het strand van Bergen aan Zee ligt op ongeveer 45 minuten fietsen. Maar ook Egmond aan Zee  (60 min.) biedt een mooie route door het Noord Hollands Duinreservaat.

Hargen aan Zee (60 min.)  is bereikbaar middels een natuurroute door de Schoorlse duinen.

- Bergen aan Zee 14 km per fiets -

- Egmond aan Zee 17 km per fiets - 

- Hargen aan Zee 18 km per fiets -

Kijk ook eens op www.hollandbovenamsterdam.com voor meer informatie over de omgeving, wat er te doen is in de kop van Noord Holland en suggesties voor lekker eten en drinken.

Winkelen

In de omgeving zijn voldoende mogelijkheden om een dagje te shoppen. Het gezellige centrum van Alkmaar of Hoorn.  De binnenstad van Alkmaar is in 2017 door Zoover uitgeroepen tot 'Leukste winkelstad van Nederland'

Overdekte winkelcentra in de omgeving zijn:

- Broekerveiling (Broek op Langedijk)  

- Middenwaard (Heerhugowaard)

-winkelcentrum Makado gecombineerd met het gezellige centrum van in Schagen

- Broekerveiling 1,3 km per fiets -

- Middenwaard 3,0 km per fiets -

- Makado 17,6 km per fiets -

Eten

Broek op Langedijk kent verschillende restaurants op loop- en fietsafstand. Naast Broek op Langedijk zijn er ook voldoende restaurants te vinden in Heerhugowaard en Alkmaar. Vooraf reserveren wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.

 

Restaurants in Broek op Langedijk:
Grand Café Marktzicht (ma. gesloten) 
Restaurant ’t Bakkershuys (ma+di gesloten)
Restaurant China-Garden (ma. gesloten)
Kolonist Bar&Grill
’t Haventje Snackbar

 

Liever eten bestellen, dat kan o.a. bij:

Grillroom Pizza-phone

SpareRib Express

Restaurant The Lake

Kijk op thuisbezorgd.nl voor meer bezorg mogelijkheden

Kaasmarkt in Alkmaar

Kaasmarkt in Alkmaar

Alkmaar is bekent op haar traditionele kaasmarkt. De kaasmarkt vindt plaats van april tot en met september en is gratis toegankelijk. De kaasmarkt vindt plaats op het Waagplein in Alkmaar. Foto gemaakt door: Holland boven Amsterdam

Grachten Alkmaar

Grachten Alkmaar

Het centrum van Alkmaar biedt veel mogelijkheden. Ontdek de stad bijvoorbeeld met de rondvaartboot en ervaar de lage bruggen. Of kies voor de knusse winkelstraten van de stad. Foto gemaakt door: Holland boven Amsterdam

Molens in Alkmaar

Molens in Alkmaar

De omgeving van Dijk43 is erg gevarieerd van de drukte in Alkmaar, naar de rust in de duinen en bossen tot de uitgestrekte landerijen met vele molens. Foto gemaakt door: Holland boven Amsterdam

Museum Broekerveiling

Museum Broekerveiling

Museum de Broekerveiling kent diverse activiteiten waaronder de verhuur van bootjes, een rondvaart, een veilinghuis en exposities. Museum de Broekerveiling ligt op loopafstand van Dijk43

Vuurtoren Egmond aan Zee

Vuurtoren Egmond aan Zee

In de omgeving van Dijk43 liggen diverse stranden, waaronder Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen aan Zee Foto gemaakt door: Holland boven Amsterdam

d'Oude Waegh Hoorn

d'Oude Waegh Hoorn

Naast Alkmaar is ook Hoorn een bezoekje waard om te winkelen of gezellig een terrasje te pakken. Foto gemaakt door: Holland boven Amsterdam

Texel

Texel

Genieten van nog meer rust. Op Texel kan het. Een dagje uitwaaien, zeehonden spotten en genieten van het mooie eiland is één van de mogelijkheden vanaf B&B Dijk43

Volendam

Volendam

Het dorp van het vele zangtalent, maar ook van de vele tradities die ons land rijk is. Geniet van een onvergetelijk dag en vergeet vooral geen foto te maken in kledendracht.

Amsterdam Rijksmuseum

Amsterdam Rijksmuseum

Amsterdam, de hoofdstad van ons land en zeker een bezoek waard. Helaas kan Amsterdam niet in één dag helemaal ontdekt worden, maar een dagje Amsterdam biedt vele mogelijkheden voor een onvergetelijke dag. Kies voor de trein van Heerhugowaard (gratis parkeren) naar Amsterdam Centraal of Parkeer bijvoorbeeld op de NDSM-werf en ga het laatste stukje met de pont. Vanaf Amsterdam Centraal station loopt u zo de stad in.

Logeren | Logies | Pension | Logeren op Dijk43 | Dijk43 | B-B-Alkmaar | B-B-Langedijk | B&B | Bed and Breakfast | Overnachten in een B&B | Logeren in een B&B | B&B nabij Alkmaar | B&B in Noord-Holland | Bed and Breakfast bij de kust | Overnachten Noord-Holland | Overnachten Alkmaar | Dijk en Waard | Tuin | Gratis parkeren | Gratis Wifi | Booking.com | Holland boven Amsterdam | Studio | Budgetkamer | Laadpaal | Elektrisch rijden | Auto opladen | Duurzaam logeren | Duurzaam overnachten | Zonnepanelen
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid Logeren op Dijk43

trein

Met de auto

De navigatie zal het adres van Logeren op Dijk43 herkennen:

Dijk 43, Broek op Langedijk 

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Heerhugowaard. Vanaf dit station is het ongeveer 30 minuten lopen. Verlaat het station aan de westkant (P+R) en niet aan de kant van de bloemenwinkel. Loop via de Stationsweg (rode weg) langs de woontoren richting de 'krul'. Dit is een wandel- en fietsbrug over de N242. Vervolg de weg richting de haven Broekhorn via de Westdijk en loop langs de haven. Ga na de haven linksaf de Zijde Vlaerdinge richting de rotonde. Loop de rotonde rond en volg het fietspad de Broekerbrug op. Het fietspad loopt vanaf de Broekerbrug naar de Prins Hendrikkade. Ga rechtsaf op de Prints Hendrikkade en neem de 3 straat rechts, de Wilhelminastraat. Sla aan het eind van de Wilhelminastraat links af de Dijk op. Na 300 meter ziet u Logeren op Dijk43.  

Taxi's zijn hier helaas beperkt beschikbaar.

Looproute HHW-BOL_edited.jpg
Contact
bottom of page